Grensoverschrijdend groepsarrangement in 's-Heerenberg - Bezoek het Kasteel en de Elterberg

Bij dit Grensoverschrijdend groepsarrangement is inbegrepen:

  • Ontvangst met koffie bij het Kasteel Cafe
  • Grensoverschrijdende bustocht van 1.5 uur
  • Heerlijk lunchplateau inclusief 1 non-alcoholisch drankje
  • Bezoek aan de schatkamer van het Kasteel
  • Wandeling in de kasteeltuinen en het parkbos met een tuingids
  • Kopje koffie of thee ter afsluiting van de leuke dag
  • Busvervoer vanaf een afgesproken op- en uitstapplek

Prijs: vanaf € 47,00 p.p. bij een minimale deelname van 25 personen

  • Te reserveren tussen de openingstijden van het kasteel
  • Tegen een meerprijs van € 11,50 p.p kunt u gebruik maken van een luxe lunchbuffet.
  • Prijs van het busvervoer is afhankelijk van de groepsgrootte en de plek waar u vandaan reist.

De prijs van dit Grensoverschrijdend groepsarrangement is geldig tot en met 31 december 2023 met uitzondering van de feestdagen.

Ontdek de historische Kasteelstad s-Heerenberg

Wie een bezoek brengt aan het stadje ’s-Heerenberg krijgt een overweldigende ervaring. Opeens ontvouwt zich het uitzicht op het middeleeuwse kasteel, omgeven door een slotgracht en vestingwal. Het kasteel was het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh. Het is ingericht met een imposante kunstverzameling.

Programmavoorbeeld

10:30 uur: Ontvangst met koffie in het Kasteel Cafe op de voorburcht van het kasteel.

11:00 uur: Een grensoverschrijdende bustocht van 1.5 uur: Via het prachtige natuurschoon van het Montferland, gaat u met uw bus de Duitse grens over waar een bezoek wordt gebracht aan de Eltenberg. Op de Eltenberg ziet u aantal interessante bezienswaardigheden die herinneren aan de vroegere rumoerige tijden op de heuvel. Een deskundige gids zal u op alle locaties van de nodige tekst en uitleg voorzien. 

13:00 uur: Lunchen in het Koetshuis van het kasteel. Hier kunt u genieten van een heerlijk lunchplateau inclusief 1 non-alcoholisch drankje

14:00 uur: Na de Lunch neemt u een kijkje in de schatkamer van de Middeleeuwen van het kasteel, met o.a. zijn vroege Italiaanse schilderkunst en Middeleeuwse handschriften. Het kasteel is het grootste en best bewaarde kasteel van Nederland. 

15:00 uur: Na het bezoek aan de schat kamer maakt u een mooi wandeling in de kasteeltuinen en het parkbos met een tuingids.  

16:00 uur: Ter afsluiting een kopje koffie of thee in het koetshuis of bij mooi weer op het terras.
16:30 uur Einde van dit grensoverschrijdend groepsarrangement 

Eltenberg

Eltenberg: de berg is maar liefst 82,4 meter hoog. Op de berg ligt de dorpskern Hoch-Elten. De berg kunt u herkennen aan de torenspits van de Sint-Vituskerk. Tevens kunt een duizend jaar oude waterpunt bewonderen. Bovendien staat er een zendmast op de berg en bevindt zich de sportaccommodatie.

Wij regelen voor u het vervoer met een luxe tourincar!

Om dit uitje compleet te maken voor uw groep zorgen wij ook voor het vervoer van en naar de locatie in 's Heerenberg. Wij komen u ophalen op een vooraf afgesproken plaats. Hier kan uw groep in de bus stappen om zonder zorgen naar de locatie voor het dagje uit te worden gebracht. Aan het einde van de dag staat de bus natuurlijk weer voor u klaar om u terug naar huis te brengen!

Mogelijkheden

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar bij deze locatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • parkeren
 • restaurant

Onze partner

Fantastische ervaring

Brengt u binnenkort een bezoek aan 's-Heerenberg, dan kunt u dit kasteel niet overslaan. Het middeleeuws kasteel wordt omgeven door een gracht en half omsloten door een oude vestingwal. Het kasteel is gebouwd in de 13e-eeuw.De bestaande delen die nog steeds te bezoeken zijn dateren uit de 14e, 15e en 17e eeuw. Het kasteel is nog steeds prachtig, maar het aanzien van het kasteel is wel veranderd door de jaren heen. Dit komend door uitbreiding, verfraaiingen, branden en oorlogen. Van een middeleeuws verdedigingsburcht werd het langzamerhand een fraai slot.

Berghs Muntmeesterhuis

De graven Van den Bergh hadden muntbedrijven op of bij hun kastelen in ‘s-Heerenberg. Een van deze bedrijven is het Berghs Muntmeesterhuis. De muntslag, die op middeleeuwse priveleges was gebaseerd, bloeide vooral in de 16e eeuw op. Tot 1580 is er in het muntbedrijf gemunt. Hierna werden muntbedrijven niet meer getolereerd door de staat. Wel kunt u het muntbedrijf nog steeds bezoeken. U kunt tijdens een rondleiding zelf ook een munt slaan en meenemen als souvenir.

Landgoed en Omgeving

Aan de flanken van het golvende landschap van Montferland en op de grens van het Rijndal in het Nederlands-Duitse grensgebied ligt het kasteel. Het kasteel is een van de grootste kastelen van Nederland en stamt uit de 13e eeuw. Defensieve kracht werd door het kasteel ontleed aan de gracht die het gebouw omringd.Het kasteel heeft circa 1150 hectare grond, waarvan 250 hectare bos in eigendom. In het Bergherbos ligt de Motte Montferland. Een motte is een door mensenhanden opgehoogde natuurlijke heuvel. De motte is omgeven door een gracht en een dubbele aarden wal. Rond de motte en in het bos kunt u heerlijk wandelen en fietsen.

Praktische informatie

Het kasteel is toegankelijk voor mindervaliden. Aan het begin van de oprit naar het kasteel bevinden zich 2 mindervalide parkeerplaatsen. Er is een mindervalide toilet in het Koetshuis (tegenover het kasteel) en er is een rolstoellift (max. 200 kg). De lift verschaft toegang tot de hal, troonzaal, Italiaanse kamer, expositieruimten en de trouwzaal. De eerste verdieping kunt u bereiken met de traplift. Mocht u met de elektrische fiets komen, dan kunt u uw fiets opladen terwijl u geniet van een culturele middag. De auto kunt parkeren bij het kasteel of in de directe omgeving van het kasteel. Mocht u bij het kasteel willen parkeren, dan kunt een parkeermunt aanschaffen bij de kassa voor € 2,00. In de directe omgeving is het betaald parkeren.