Historische stadsquiz - Leer de stad kennen met deze leuke en leerzame quiz!

Bij deze historische stadsquiz is inbegrepen:

    • Ontvangst met 2 kopjes koffie of thee en gebak
    • Uitleg en teamindeling
    • Historische stadsquiz
    • 3-gangen Diner

Prijs € 57,50 p.p.
Vanaf minimaal 10 personen.

Kinderen tot 12 jaar krijgen €5,00 korting, museumjaarkaarthouders € 13,50 korting p.p.

In overleg kan het programma aangepast of ingekort worden. De duur van het genoemde programma is ongeveer 4,5 uur.

De Historische stadquiz is te boeken van 1 mei tot 1 november van dinsdag t/m zondag. Vanaf 1 november tot 1 mei, uitsluitend gedurende het weekend.

De prijs van dit arrangement is geldig tot en met 31 december 2023.

Beleef dit familie-uitje en ontdek de historie van de stad!

Wij bieden een interessante en spannende stadsquiz aan waarbij de deelnemers met moderne middelen, zoals: mobiele telefoon en internet, teruggaan naar het roemrijke verleden van deze bijzondere stad.

De historische stadsquiz is leuk voor familie-uitjes, vriendengroepen en bedrijfsuitjes.

Programma

Onder het genot van een kopje koffie of thee met gebak zal er een quizmaster uit de deelnemersgroep worden gekozen, die vervolgens de teams samenstelt en de instructies met bijbehorende vragen aan de verschillende teamcaptains uitdeelt.

Al wandelend door de stad komen de deelnemers op interessante plekken en monumentale gebouwen waar zij met behulp van de mobiele telefoon de antwoorden op de vragen kunnen opzoeken. Na het beantwoorden van alle vragen kan de dorst worden gelest bij een uitspanning in de omgeving van het kasteel. Aansluitend kan het imposante kasteel worden bezichtigd en krijgt men een rondleiding in de toren en wapenkamer.

Heerlijk dineren

Na de stadswandeling gaat u met uw groep heerlijk dineren. U wordt ontvangen met een 3-gangen diner. Onder het genot van dit diner kunt u nog even napraten over dit leuke en leerzame uitje!

Voor wat betreft het diner kunnen wij natuurlijk rekening houden met dieetwensen!

Mogelijkheden

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar bij deze locatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

  • huisdieren toegestaan
  • parkeren

Onze partner

De rijke historie

's-Heerenberg, ook wel kasteelstad genoemd, heeft een rijke historie. In het centrum van de stad is de historie nog goed zichtbaar. Aan de rand van het centrum staat het eeuwenoude kasteel. Het kasteel heeft de oudste tuin van Nederland. Achter het kasteel ligt het Bergherbos met uitzicht over Elten (Duitsland). 

De oorsprong van het kasteel

In de 12de eeuw ligt de oorsprong van het kasteel. Een burcht op een kleine motte midden in een moeilijk begaanbaar moeras. Vanaf het begin heeft zich er een nederzetting gevormd. De nederzetting werd door de eeuwen heen steeds groter en fraaier. 


De heer Willem 1 van den Bergh verleende in 1379 stadsrechten aan de woonplaats. 's-Heerenberg dankt de naam kasteelstad aan de verdedigingswerken helemaal rondom het kasteel en de stad.


Een grote aarden wal ligt om de stad heen. Een aanzienlijk deel is nog aanwezig aan de west-en noordkant van de oude binnenstad. Daarbinnen liggen de stadsmuren met 15 muurtorens, 2 stadspoorten en een binnen-en buitengracht. Er zijn in totaal 5 bastions waar eventueel kanonnen op geplaatst kunnen worden. De kannonen schieten elk een richting op. Enkele delen van de stadsmuur en 3 muurtorens zijn herbouwd en nu nog zichtbaar.

Wandelen & fietsen

Wanneer u zich in de kasteelstad bevindt, waant u zich in de Middeleeuwen. Een divers aanbod aan routes laat u kennis maken met de rijke historie van de grensplaats. Tijdens uw bezoek aan de kasteelstad kunt u fietsen langs de Korenmolen in Zeddam of uitkijktoren Hulzenberg in Stokkum. Vanuit de uitkijktoren, dat onderdeel is van het Bergherbos, geeft u een spectaculaire blik op de kasteelstad.

Bereikbaarheid

Met het openbaar vervoer kunt u de kasteelstad prima bereiken. Vanaf NS-station Doetinchem kunt u lijn 24 of van DB-station Emmerich lijn 91 de bus nemen naar 's-Heerenberg. 


Reist u met de auto vanuit Nederland? Neem op de snelweg Arnhem-Oberhausen (A12), afrit 30, richting 's-Heerenberg. Volg vervolgens de borden naar 's-Heerenberg. 


Komt u met de auto vanuit Duitsland? Neem op de Autobahn (3), afrit Emmerich. Hierna kunt u de borden volgen richting 's-Heerenberg. 


De auto kunt u gratis parkeren in de blauw zone. De blauwe zone heeft een maximale parkeertijd van 2 uur. Buiten de blauwe zone kunt u onbeperkt gratis parkeren. In de blauwe zone dient u een parkeerschijf te plaatsen.